Livskvalité    

Längdskidor
Längdskidor

Valfjället Skicenter samarbetar med Köla AIK vad det gäller längdskidspår. Man kan antingen starta från foten av Valfjället där det går ett elljusspår 3km bort till Köla skidstadion. Eller så tar man bilen bort till skidstadion och startar där. Om snötillgången är god så finns det även skidspår på Eda golfklubb och vid Åmotfors skidstadion Mer info om Köla AIK och längdverksamheten hittar du om du klickar på länken nedan

press to zoom
Friluftsliv
Friluftsliv

Naturreservatet Gullrosas berg användes som skogsbetesmark ända in på 1960-talet. Man kan fortfarande se spår efter bete, bla alla gamla döda eller döende enar. Branterna är typiska för spricklandskapet som finns i området. Spricklandskapet ger dig möjlighet till strapatsrika vandringar genom lövrika barrskogar, tallklädda åsar, djupa granskogar, branter med artrika lodytor, sumpskogar och våtmarker.

press to zoom
Paddla kajak
Paddla kajak

Paddla kajak i västra Värmland, på gränsen mellan Sverige och Norge. Vi samarbetar med Eda Outdoor.

press to zoom
CW's Natural Horsecare
CW's Natural Horsecare

Välkommen till vilda, vackra Värmland! Vi erbjuder: Ridlektioner med fokus på samarbetet mellan häst och människa. Ridning i skog och mark, timvis eller 2 dagars tur med övernattning i tält.

press to zoom
Golf
Golf

Det finns tre golfbanor i närområdet. Eda arvika Och Kongsvinger. Det finns ett samarbete mellan baorna som ger rabatterade greenfeeavgifter.

press to zoom
Mountainbike och Down Hill
Mountainbike och Down Hill

Det finns möjligheter att få cykeln och dig själv transporterad upp till toppen av Valfjället för att därefter släppa på allt vad du vågar nerför 1800 meter med 220 meters fallhöjd.

press to zoom
Vandring
Vandring

I området finns det många vandringsleder bla annat Finnskogleden Finnskogleden sträcker sig från Morokulien i söder till Søre Osen i norr och är 240 kilometer lång. Finnskogleden följer gamla stigar och färdvägar, genom två länder, nio kommuner och genom ett spännande natur- och kulturområde.

press to zoom
Sol, bad och fiske
Sol, bad och fiske

I kommunen finns flera badstränder, mycket naturskönt belägna vid insjöar med mycket bra vattenkvalité. Sandviken Badplatsen ligger vid sjön Hugn ett par hundra meter från Valfjällets skidanlägging. Det finns toalett, bord, bänkar och livräddningsutrustning.

press to zoom
Shopping
Shopping

Närheten till den norska gränsen gör att gränshandeln är stark här. Detta påverkar till en viss del utbudet av affärer, bland annat finns det flera stora godisbutiker. Det finns en blandning av olika sorters affärer. Är du intresserad av att handla i en gårdsbutik, så finns det möjlighet till det också.

press to zoom