Finnhaus Arctica är en ny serie av ekologiska hus

med vägg- och takkonstruktion helt utan plast

Finnhaus Arctica är en ny serie av ekologiska hus med vägg- och takkonstruktion helt utan plast. Genuina lågenergihus byggda helt av massivt trä med träfiberisolering. Dessa ekologiska hus med friskt inneklimat byggs till byggsatser i fabriksanläggningen och levereras alltid till våra kunder direkt från fabriken nyckelfärdigt monterade inkl. grund. Helt färdiga för inflyttning.

Finnhaus Arctica Byggfakta:

Vi i Finnhaus-Teamet vill vara delaktiga i ditt husprojekt redan från början. Kontakta oss gärna för goda råd och tips angående innovativa konstruktioner, värme-ekonomi och hälsa. - Vi är inte, med vårt sätt att bygga hus, bundna vid element- eller block-system.

Vi kan på ett enkelt och konstruktivt sätt förverkliga ditt drömboende i ett ekologiskt, fräscht hus med friskt inneklimat att trivas med!

EKOLOGISKT

HELT UTAN PLAST

Minimala koldioxitavtryck.

Trämateriel innehåller inga

hälsovådliga ämnen.

Byggkonstruktion av massivt trä med träfiberisolering andas naturligt.

Någon fuktspärr av byggplast behövs inte.

Friskt inneklimat erhålles därmed.

LÅGENERGI

Kero-Ekohus håller god värme-ekonomi året om. Alla förekommande ekologiska uppvärmningssystem för bostadshus

kan med fördel användas.

1. TRÄFIBERISOLERING  2. FIBERDUK

3. ”LAXSTRÄRTKNUT”

4. MASSIV TIMMERPANEL AV FURU H. 290 MM.

5. FODER

 

Den genuina väggkonstruktionen med värmetimmer och den traditionella ”laxstjärtknuten” i ett Kero-Ekohus är mönsterskyddad. Isoleringen i värmetimret består av träfiber vilket bildar till en homogen och välisolerande ekologisk byggkomponent för ett Kero-Ekohus. Ytterväggen uppfyller alla isoleringskrav.

Träfiberisolering för sig, i ett Kero-Ekohus, binder och frigör fukt på ett lika naturligt sätt som massivträ. Därför förekommer det inte drag eller övrig luftcirkulation i värmetimret. Vindskydd eller ångspärr av plast behövs inte för denna, fungerande konstruktion. - Naturmateriel dunstar inte av sig några hälsovådliga ämnen. - Kero-Ekohus behåller sin inneluft frisk och fräsch år efter år i vårt stränga Nordiska klimat.

Finnhaus har 2020 inlett ett samarbete med KERO-EKOHUS i Finland och erbjuder hela deras mönsterskyddade produktion av isolertimmer och modeller till sina kunder i Sverige. Nyckelfärdigt levererade. Ta gärna en titt på www.keroekohus.fi.

    Kontakt    

Kontakt

Valfjällsporten AB
Valfjället

Gryttved

670  40 ÅMOTFORS

Sverige

Tel: +46 (0)76-10 77 120

E-post: tauno.maenpaa@gmail.com

  • Facebook Social Icon